Important pentru românii din străinătate! Verificări dacă trimit mai mult de 1000 de euro în România!

0
158

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care românii din Diaspora ce trimit sume mai mari de 1000 de euro în țară pot fi cercetați.

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) este un organ de specialitate cu personalitate juridică aflat subordinea Guvernului României. Scopul acestui organ este activitatea de prevenire și combatere a spălării banilor și a finanțării actelor de terorism.

În acest scop, acest organ primește, analizează, prelucrează informații și sesizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Dacă se constată existența unor operațiuni suspecte de finanțare a unor acte de terorism oficiul sesizează de îndată și Serviciul Român de Informații.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum 3 zile raportul pentru orice remitere de bani mai mare de 1.000 de euro. Proiectul de lege promovat de Oficiu pe 31 ianuarie este în dezbatere între instituţiile statului pentru a fi asumat şi trimis în Parlament spre dezbatere şi adoptare.

Oficiul susţine că iniţiativa legislativă transpune noua legislaţie europeană în domeniul combaterii fenomenului de spălare a banilor, Directiva 2015/849 a Parlamentului European și a Consiliului UE.

Cea mai recentă statistică privind remitenţele arată că românii din străinătate au trimis acasă circa 29 de miliarde de euro în perioada 2007 – 2016. Oricum, sumele trimise în România continuă să scadă de la an la an, motivul principal fiind acela că românii aleg să se stabilească definitiv în țara de rezidență.

Sursa

roineu.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here